Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

ΠΡΟΣΤΑΤΕΨΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ- PROTECT YOUR HEART

Αν κρατήσεις το χέρι σου τεντωμένο ίσια μπροστά σου, εκεί, στην άκρη των δακτύλων σου τελειώνει το ενεργειακό πεδίο που σε περιβάλλει σαν κουκούλι. Όλοι μας διαθέτουμε  ενεργειακό πεδίο το οποίο ακτινοβολεί προς τα έξω και δέχεται την επίδραση δυο παραγόντων. Ο ένας είναι η σχετική αρμονία του σώματός σου από μέσα και ο άλλος είναι οτιδήποτε επιτρέπεις να επιδράσει στο σώμα σου απέξω.
Το σώμα είναι ένας ζωντανός οργανισμός ο οποίος στέλνει προς τα έξω κύματα ηλεκτρομαγνητικής ενέργειας;
 Πόσο σοφά το ανεφοδιάζεις πίνοντας καθαρό νερό τακτικά σε όλη τη διάρκεια της ημέρας;
 Πόσο ισορροπημένα το θρέφεις με τροφές καθαρές και κατάλληλες για αυτό;
 Το αγαπάς, το συμπονάς, είσαι φίλος με αυτό; 
Το σώμα σου είναι το ίδιο ιερό με την ψυχή σου. Στον κόσμο της ύπαρξης όλα είναι ιερά και δονούνται στην ενέργεια της αγάπης. Και κάθε φορά που απομακρύνεσαι από τις θεϊκές δονήσεις και βρίσκεσαι στις δονήσεις που δεν εμπεριέχουν αγάπη, τότε μολύνεις όχι μόνο το σώμα σου αλλά και το ενεργειακό σου πεδίο.
Ο καλύτερος τρόπος να διατηρήσεις το ενεργειακό σου πεδίο δεν αποτελεί μόνο η λήψη ισορροπημένης τροφής, άσκησης, καθαρού αέρα, αλλά πολύ σημαντικό επίσης είναι ο τρόπος με τον οποίον επεξεργάζεσαι και αντιμετωπίζεις τα συναισθήματά σου την παρούσα στιγμή της ζωής σου.
Όταν καταπιέζεις σκέψεις και συναισθήματα, αυτά αποθηκεύονται στα ενεργειακά σου κέντρα και μπορούν να προκαλέσουν φυσικές επιπλοκές στο σώμα σου. Είναι υγιές να απελευθερωθείς από τα συναισθήματα που σε ταλαιπωρούν, αλλά στην πραγματικότητα το να παρατηρήσεις, να αποδεχθείς, να βιώσεις και να διδαχθείς από ένα συναίσθημα αποτελεί υγιέστερη αντιμετώπιση. Μην προσποιείσαι ότι είσαι υπεράνω, ότι δεν σε επηρεάζει τίποτε, ότι είσαι τόσο πνευματικό άτομο που μπορείς να βάλεις ένα τοίχο μπροστά σου και να μην επηρεαστείς καθόλου. 

Το υγιές θα ήταν να επιτρέψεις τα συναισθήματα σου να υπάρχουν, να τα δεις, να βρεις ποια αιτία τα δημιούργησε. Επέτρεψε τον εαυτό σου να τα νιώσει στην πλήρη διάστασή τους. Θα εκπλαγείς από το αποτέλεσμα. Μη θάβεις τα συναισθήματα σου γιατί αυτά αποθηκεύονται στο σώμα και προκαλούν καταστάσεις άγχους, θυμού, πόνου, κατάθλιψης και όλα αυτά επηρεάζουν το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της καρδιάς με αποτέλεσμα να αρρωσταίνει.

Προσπάθησε να επικοινωνείς σωστά πρώτα με τον εαυτό σου και μετά με τους άλλους. Δες την ύψιστη αλήθεια σου, πες αυτό που εννοείς χωρίς υπεκφυγές και φόβο. Επικοινώνησε την αλήθεια σου. Σκύψε με αγάπη μέσα σου και αφουγκράσου με τόλμη και ειλικρίνεια αυτό που σου λέει η καρδιά σου, αυτό που σου φωνάζει το μεγαλύτερο ηλεκτρομαγνητικό όργανο του σώματος σου ‘’η καρδιά σου’’. Μίλησε για τα συναισθήματα σου με ειλικρίνεια, με διαύγεια, πάντα δείχνοντας σεβασμό προς τους άλλους.
Η ανύπαρκτη επικοινωνία, ο τρόπος που πάντα αποφεύγεις να λες την αλήθεια, είναι μια ενέργεια που αποθηκεύεται στο υλικό σου σώμα και κατ΄επέκταση και στο ενεργειακό σου σώμα προκαλώντας ένταση και δυσαρμονίες. Συναισθήματα και σκέψεις μη εκφραζόμενες μοιάζουν με ένα ποτήρι γεμάτο μέχρι το χείλος του, που αν ρίξεις μέσα ακόμα μια σταγόνα νερό  θα ξεχειλίσει και θα πλημμυρίσει τον χώρο του. Η ανύπαρκτη επικοινωνία ταλαιπωρεί το νευρικό σύστημα, συσσωρεύει αρνητικές ενέργειες έτοιμες να εκραγούν σε οποιαδήποτε στιγμή, ταλαιπωρώντας το νευρικό σύστημα και επηρεάζοντας την υγεία της καρδιάς.

 Το να διατηρείς άσχημα συναισθήματα για κάποιον και να κρατάς κακία επηρεάζει το ενεργειακό κέντρο της καρδιάς που είναι το κέντρο της ενσυναίσθησης, της κατανόησης και της αγάπης. Το να κάνεις λάθος είναι ανθρώπινο, το να συγχωρείς είναι θεϊκό. Η συγχώρεση είναι υπόθεση προσωπική.
Πολλοί πιστεύουμε ότι η συγχώρεση είναι κάτι που οφείλουμε να κάνουμε όταν αυτός που μας πλήγωσε τη ζητάει. Όμως, στην πραγματικότητα είναι μια υπόθεση πολύ πιο προσωπική. Η συγχώρεση δεν έχει να κάνει με τον άλλον, αλλά με εμάς τους ίδιους, με τη δική μας ανάγκη να απαλλαγούμε από ένα φορτίο που μας βαραίνει για να κερδίσουμε ξανά την εσωτερική μας γαλήνη. Επίσης, δεν είναι πράξη δικαιοσύνης, γι’ αυτό μικρή σημασία έχει αν αυτός που μας πλήγωσε τιμωρήθηκε ή όχι. Στην ουσία, η συγχώρεση είναι μια πράξη ανακούφισης πρώτα από όλα για εμάς τους ίδιους, ενώ δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η σχέση μας με αυτόν που μας πλήγωσε θα διορθωθεί. 

Όταν ζητάμε συγνώμη, στην ουσία αναλαμβάνουμε την ευθύνη για ότι κάναμε ή είπαμε σε βάρος κάποιου άλλου. Η ανάληψη της ευθύνης αυτής συνδέεται με το αίσθημα της δύναμης και όχι της αδυναμίας, αφού προϋποθέτει να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας, να μπούμε στη θέση του άλλου και να δείξουμε ευαισθησία. Η ενσυναίσθηση αποτελεί θεμελιώδη ανθρώπινη δεξιότητα και όσοι τη διαθέτουν δημιουργούν αρμονικότερες σχέσεις στη ζωή τους. Όταν ζητάμε συγγνώμη από κάποιον, σημαίνει ότι μας ενδιαφέρει πραγματικά η σχέση που έχουμε μαζί του. Όμως, και η ειλικρίνεια είναι βασική προϋπόθεση για να λειτουργήσει η συγνώμη θετικά, γι’ αυτό αν ζητήσουμε συγνώμη, αλλά εξακολουθήσουμε να λειτουργούμε με τον ίδιο τρόπο, αυτό δείχνει ότι δεν αναγνωρίζουμε πραγματικά τις συνέπειες των πράξεων μας και δεν νοιαζόμαστε ουσιαστικά για τα συναισθήματα των άλλων.


 Για το καλό σου, βρες ότι συναισθήματα μίσους και θυμού έχεις μέσα σου για οποιονδήποτε άνθρωπο που σου έκανε κακό στο παρελθόν και απελευθέρωσε το, αφού πρώτα διδαχθείς από αυτό. Μπορεί να ήταν μεγάλο κακό ή μικρό κακό, μπορεί να είναι πρόσφατο ή από το παρελθόν. Ότι κι αν είναι, εξέφρασε το, λύσε το αν μπορείς και νιώσε ότι τον συγχωρείς.
Μπορεί αυτή η λύση να σου φαίνεται πολύ απλή αλλά μπορείς να την δοκιμάσεις και να δεις. Αν νιώθεις άσχημα συναισθήματα για κάποιον, πες το πριν σου δημιουργήσει προβλήματα καρδιάς. Μην πείσεις τον εαυτό σου ότι δεν το αισθάνεσαι ή ότι δεν χρειάζεται να δώσεις προσοχή στο συναίσθημα. Και αν μισείς κάποιον που σε πλήγωσε στο παρελθόν, απελευθερώσου από το μίσος και την κακία.


Μαθαίνοντας να εκφράζεις τα συναισθήματα σου, να επικοινωνείς σωστά και ουσιαστικά, να ξέρεις να συγχωρείς, προστατεύεις την υγεία σου, προστατεύεις το κέντρο που εδράζει η αγάπη – προστατεύεις την καρδιά σου- προστατεύεις εσένα, το ιερό σου σώμα και ενισχύεις το ενεργειακό σου πεδίο.




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου