Κυριακή 11 Μαΐου 2014

ΕΠΙΦΥΣΗ (ΚΩΝΑΡΙΟ)-ΕΚΤΟ ΤΣΑΚΡΑ (ΤΡΙΤΟ ΜΑΤΙ)


Η επίφυση (κωνάριο) αποτελεί έναν εξαιρετικά σημαντικό αδένα του ανθρώπινου σώματος, υψίστης σημασίας για την επιβίωσή μας. Είναι ένα μικρό κωνικό σώμα στο οπίσθιο τοίχωμα της τρίτης κοιλίας του εγκεφάλου, ανάμεσα στα δύο ημισφαίρια, μέσα σε ένα θύλακα, στο σημείο που ενώνονται τα δύο θαλαμικά σώματα. Με απλά λόγια βρίσκεται στο κέντρο του κεφαλιού μεταξύ των ματιών μας λίγο πιο πάνω από τα φρύδια μας. Είναι ένα φωτοευαίσθητο όργανο που καταγράφει τις διαφορές μεταξύ του φωτός και του σκότους. Εκεί παράγεται η μελατονίνη η οποία είναι  παράγωγο της σεροτονίνης και η οποία σεροτονίνη καθορίζει τον κύκλο και τη διαμόρφωση του ύπνου και της εγρήγορσης.
Ο Γάλλος φιλόσοφος Rene Descartes πίστευε  ότι στην επίφυση εδράζει η ψυχή μας και εκεί συναντιέται η ψυχή με το σώμα μας. 
Η επίφυση συνδέεται με το Ajna τσάκρα ή τρίτο μάτι. Η ενεργοποίηση λοιπόν αυτού του τσάκρα, μας οδηγεί σε υψηλότερη συνειδητότητα, ανοίγει την πύλη πολυδιάστατα σε όλες τις αισθήσεις μας. Μεταφέρει την ενέργεια της καθαρής όρασης και διάκρισης, μας βοηθάει να συντονιστούμε με βαθύτερες πνευματικές αλήθειες και να ξεφύγουμε από τους περιορισμούς του ‘’εγώ’’ μας. Η επίφυση αντιπροσωπεύει το σημείο στο οποίο το σώμα μας λαμβάνει ενέργεια από το σύμπαν, η ενεργοποίησή της δίνει την αίσθηση της θεϊκής ευφορίας και της ένωσης με το ‘’ΟΛΟΝ’’. Ένας σημαντικός αριθμός ατόμων στον πλανήτη μας πιστεύει μόνο σε οτιδήποτε μπορούν να δουν τα φυσικά του μάτια, αγνοώντας παντελώς τις πνευματικές σφαίρες.
 Οι επιστήμονες λένε ότι ούτως ή άλλως δεν βλέπουμε με τα μάτια μας, αλλά βλέπουμε με το μυαλό μας. Μπλοκάροντας το τρίτο τσάκρα περιορίζουμε τον εαυτό μας και τις δυνατότητές μας, την φαντασία μας, την διορατικότητά μας, εμποδίζουμε την προσβασιμότητα στην ΑΛΗΘΕΙΑ, δεσμώτες του υλιστικού κόσμου διαχωρισμένοι από την ΠΗΓΗ τους. Τα ενεργειακά μπλοκαρίσματα του τρίτου ματιού, μας κρατούν παρασάγγας μακριά από την δυνατότητα να ανακαλύψουμε τις ρίζες των προβλημάτων μας, των φόβων μας, να ''δούμε'' τις πεποιθήσεις και τον περιορισμένο τρόπο σκέψης μας. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου